funkcje wykładnicze
mieszko: rozwiąże ktoś może?
f(x)=1−2(−x+3)
7 lis 19:29
ssdd:

co to w ogole znaczy rozwiac funkcje
7 lis 19:30
mieszko: chodziło mi i wyznaczenie miejsca zerowego i zbioru wartości
7 lis 19:34
Inka:

y=2
−x czarny
y=−2
−x czerwony
y= −2
−x+3 niebieski
y= −2
−x+3+1 zielony
Z
wf= (−
∞,1)
1−2
−x+3=0
2
−x+3=1
2
−x+3= 2
0
−x+3=0
x=3
7 lis 19:43
Inka: Prosze na drugi raz uwazac co sie pisze
Rozwiazac to mozna rownanie , nierownosc
Dziedzine funkcji mozna wyznaczyc
Tak samo narysowac wykres funkcji , wyznaczyc jej zbior watrosci i miejsca zerowe jesli
istnieja .
7 lis 19:47