matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przy czym x darzy do nieskonczonosci a na koncu x to jest potega iksowa
Hajjaka:
x−3
lim {
}
x
x
13 lut 14:05
Eta:
f(x) = (1+
−3
x
)
x
to limf(x) = e
−3
x→∞ bo lim ( 1+
a
x
)
x
= e
a
x→∞
13 lut 22:11
Hajjaka:
dziekuje
17 lut 13:43