1 | 1 | |||
Oblicz | − | , a następnie wykaż, ze zachodzi równość: | ||
2n+1 | 2n+3 |
1 | 1 | 1 | 6 | |||||
+ | +...+ | = | ||||||
5*7 | 7*9 | 63*65 | 65 |
2 | ||
Miałem tutaj dojść do postaci: | ? | |
4n2+8n+3 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
Miałeś zauważyć, że | = | ( | − | ), itd. | ||||
5*7 | 2 | 5 | 7 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||
( | − | + | − | + | − | +........ − | + | − | ) | ||||||||||
2 | 5 | 7 | 7 | 9 | 9 | 11 | 63 | 63 | 65 |
1 | 1 | 1 | 1 | 12 | 6 | |||||||
= | *( | − | ) = | * | = | |||||||
2 | 5 | 65 | 2 | 65 | 65 |
1 | 1 | 1 | 7 | 5 | 2 | ||||||
= | − | = | − | = | |||||||
5*7 | 5 | 7 | 35 | 35 | 35 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= (2/35)/(2}= | = | ( | − | ) | ||||||
5*7 | 2 | 5*7 | 2 | 5 | 7 |
1 | 1 | 1 | 9 | 7 | 2 | ||||||
= | − | = | − | = | |||||||
7*9 | 7 | 9 | 63 | 63 | 63 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= (2/63)/(2}= | ( | = | ( | − | ) | ||||||
7*9 | 2 | 7*9 | 2 | 7 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |