Rozwiąż.
Beata: Liczba 4√(−64)−1 • 1634 jest równa
Prawidłowa odp. to −0,5.
Proszę o szczegółowe i najlepiej jak najmniej złożone objaśnienie, bo ja jestem tępa :q
6 lis 21:19
Eta:
Taka liczba nie istnieje !
A może tak ma być : 3√(−64)−1*163/4
6 lis 21:26
Beata: Taa, pomyliłam stopień pierwiastka XD
6 lis 21:32
Eta:
16
3/4=(2
4)
3/4=2
3=8
| | 1 | |
.... = 3√−1/64* 3√23 = − |
| *2= −1/2 |
| | 4 | |
6 lis 21:38
Beata: Ja od razu zamiast 3√2³ napisałam 8, wyszło mi 3√−⅛ = −½, też dobrze? Wydaje mi się, że tak
jest prościej i bez zbędnych komplikacji
6 lis 22:09
Eta:
Pisałaś : "proszę o szczegółowe objaśnienie .."
A teraz jak podałam rozwiązanie , to się ..... wymądrzasz
6 lis 22:31