styczna
anna: znajdz rownanie stycznej do wykresu funkcji w punkcie (x0,y0), gdy:
f(x) = 2x + 3 , x0=−2
f ' (x) = −a/x2 wiec f ' (x) = −2/(x+3)2
pytanie brzmi czy mianownik mam rozbic ze wzoru skroconego mnozenia i wtedy podsawic czy od
razu
podstawic gdzie wyjdzie to 62 czyli 36 a razem da to −236 czyli −118
6 lis 20:50
jc: f'(−2)=−2, w czym problem?
6 lis 20:53
anna: jakim cudem ci wyszlo −2

6 lis 20:54
anna: boze tak juz widze przepraszam i dziekuje
6 lis 20:55
anna: boze
zle napisalas
x0=3
6 lis 20:56