matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
maria:
wyznacz ciag geometryczny a
2
= 1/2 a
5
= −4 1/2 to ułamek
6 lis 16:14
mat:
wskazówka a
5
=a
2
*q
3
. Podstaw i policz q
a
2
a
1
=
q
6 lis 16:18
jc:
Kto by pomyślał, że to ułamek ... d
3
=a
5
/a
2
=−8 d=−2 a
3
=−1 a
n
=−(−2)
n−3
6 lis 16:21