1+2+...+n | n | |||
lim( | − | ) | ||
2+n | 2 |
1+n2*n | n | n+n22 | n | n+n2 | n | ||||||
− | = | − | = | − | = (n2 przed | ||||||
n+2 | 2 | n+2 | 2 | 2n+4 | 2 |
n | n | |||
nawias w liczniku i n przed nawias w mianowniku) = | − | = 0 | ||
2 | 2 |
(n+1)n | n | n | n+1 | n | n+1 | ||||||
− | = | ( | − 1)= | ( | − 1) | ||||||
2(n+2) | 2 | 2 | n+2 | 2 | n+2 |
n | 1 | |||
= − | ||||
2 | n+2 |
n | ||
Czy wydaje Ci się, że − | = 0? Tak jest tylko dla n=0. | |
2(n+2) |
1+2+...+n | n | 1 | n(n+1) | n | |||||
− | = | − | |||||||
n+2 | 2 | n+2 | 2 | 2 |
n | n+1 | n | −1 | |||||
= | ( | − 1) = | = →−1/2. | |||||
2 | n+2 | 2 | n+2 |
1+2+...+n | n | ||
− | =0. | ||
n+2 | 2 |
n | ||
arytmetycznego, mianownik przepisałem i − | też przepisałem no i tam wykonałem | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |