POMOCY Wartość Bezwzględna zadanie
BORYS: ( √2−√3 − √2+√3 )2
POMOCY nie wiem jak zabrać się za to zadanie
Nie wiem czy da się to rozczytać ale pierwiastek z 3 jest pod pod dwoma pierwiastkami
5 lis 20:27
Inka: (a−b)2= a2−2*a*b+b2
podstaw do wzoru
a=√2−√3
b= √2+√3
5 lis 20:29
BORYS: Dziękuje bardzo lecz nie mogę sobie poradzić z działaniem 2*a*b
5 lis 20:41
Bleee:
(a−b)(a+b) =a2 − b2
Gdzie
a=2
b=√3
5 lis 20:44
Inka: 2*√2−√3*√2+√3= 2*√(2−√3)(2+√3)= 2*√4−3= dokoncz
(a−b)(a+b)= a2−b2
5 lis 20:45
BORYS: okej dziękuje bardzo już sobie poradziłem
5 lis 20:53