| −1−4i | (−1−4i)(4+i) | −4−i−4i−4i2 | |||
−i = | −i = | −i = | |||
| 4−i | (4−i)(4+i) | 16+4i−4i−i2 |
| −4−5i+4 | −5i | |||
= | −i = | −i | ||
| 16+1 | 17 |
| −1−4i | 1−4i−(4−i)i | 1−4i−4i+i2 | 1−8i−1 | ||||
−i = | = | = | = | ||||
| 4−i | 4−i | 4−i | 4−i |
| −8i(4+i) | −32i−8i2 | 8−32i | |||
= | = | = | |||
| (4−i)(4+i) | 16−i2 | 17 |
| 8 | 32 | ||
− | i | ||
| 17 | 17 |
| −1−4i | (−1−4i)(4+i) | −4−i−16−4i2 | ||||
−i = | −i = | −i = | ||||
| 4−i | (4−i)(4+i) | 16+4i−4i−2 |
| −4−17i+4 | −17i | 17i | ||||
−i = | −i = − | −i = 1i | ||||
| 16+1 | 17 | 17 |
| −1−4i | |
−i = (0,−2) | |
| 4−i |
| −1−4i | (−1−4i)(4+i) | ||
−i = | − i = | ||
| 4−i | (4−i)(4+i) |
| −4−i−16i−4i2 | |
− i = | |
| 16−i2 |
| −4−17i+4 | |
− i = −i−i = 0−2i | |
| 17 |
| −1−4i−i(4−i) | |
= | |
| 4−i |
| =−1−4i−4i+i2 | −2−8i | ||
= | = | ||
| 4−i | 4−i |
| (−2−8i)(4+i) | |
= | |
| 16+1 |
| −8−2i−32i−8i2 | |
= | |
| 17 |
| −8−34i+8 | −34i | ||
= | = −2i=0−2i | ||
| 17 | 17 |
| −1 − 4i | 4i + 1 | 4i + 1 | i + 4 | |||||
A = | = | = | * | |||||
| 4 − i | i − 4 | i − 4 | i + 4 |
| 4i2 + 16i + i + 4 | −4 + 16i + i + 4 | 17i | ||||
A = | = | = | = −i | |||
| i2 − 16 | −1 − 16 | −17 |