matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Łańcuch markowa
xxx:
Dla łańcucha Markowa o stanach S={1,2} i o rozkładzie początkowym μ=(0,3;0,7) i macierzy |0,2 0,8| |0,4 0,6| oblicz: 1) rozkład prawdopodobieństwa zmiennej losowej X
1
2) P(X
0
=1,X
1
=2) 3)P(X
0
=1,X
1
=2,X
2
=2) Ktoś pomoże?
5 lis 19:53