szybka pomoc f kwadratowa
nieto: Wyznacz wzór funkcji :
kwadratowej , gdy współczynnik przy najwyższej potędze jest równy −2 i miejscami zerowymi są
liczby 1 i −5
wyszło mi −2x2+4x−5
5 lis 19:06
Blee:
−2(x−1)(x+5) = −2x2 −8x +10
5 lis 19:07
nieto: dziekuje
5 lis 19:08
nieto: A wyznacz wzór funkcji kwadratowej , jezeli współczynnik przy najwyzszej potedze jest równy 3 i
wierzchołkiem paraboli jest punkt W = ( 1 , −4 )
wzór mój wyliczony 3x2−6x−1 czy ktos moze sprawdzic czy dobrze dzieki
5 lis 19:23
Blee:
f(x) = 3(x−1)2 + (−4)
więc jest ok
5 lis 19:25