matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dystrybuanta
Ala:
Dana jest dystrybuanta F zmiennej losowej X. Dla Y := X
2
obliczyć P(Y > 16).
5 lis 17:46
Ala:
ktoś pomoże?
5 lis 17:51
Pytający:
P(Y>16)=P(X
2
>16)=P(|X|>4)=P(X>4)+P(X<−4)=1−F(4)+F(−4)
5 lis 18:39