matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Art98:
Wyznacz dziedzinę, zbiór wartości oraz wzór funkcji odwrotnej, gdy f(x)=π·log
5
25+2arccos(5x−1)
5 lis 16:49
Blee:
log
5
25 = 2 więc: f(x) = 2(π + arccos(5x−1)) poradzisz sobie dalej
5 lis 17:02