matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
Ola:
iz
2
+2i−16i=0 moge tutaj normalnie odjac 2i −16i?
5 lis 15:02
ICSP:
możesz
5 lis 15:05
Mila:
iz
2
+2i−16i=0 /*i −z
2
−2+16=0 −z
2
=−14 z
2
=14 z=
√
14
lub z=−
√
14
5 lis 15:10