asdfg
anna: oblicz granice
lim x−−−> minus nieskonczonosc √x2−121
pytanie brzmi bo to wyjdzie |x| * −11
i to |x| dązy do plus czy minus nieskonczonosci bo jesli do plus to wyjdzie na minusie a jesli
do minus to do minus nieskonczonoscu
i drugie moje pytanie czy to nie ejst tak ze zadan liczba podniesion do kwadratu nie da −121
wiec
nie powinno byc tak ze nie istnieje
mam nadzieje ze moje pytania sa zrozumiale i prosze o pomoc
P.S moj wynik tej granicy to +nieskonczonosc tak mam zapisane w zeszycie
5 lis 14:08
ICSP: Od kiedy
√a − b =
√a*−
√b ?

5 lis 14:16
anna: √x2 = |x|
czyli
|x| *
√−121
moglbys pomoc i wytlumaczyc jesli jest cos zle

5 lis 14:20
ICSP: 4 = √16 = √25 − 9 = √52 − 9 = |5| * (−3) = −15 ?!
Gdzie jest błąd ?
5 lis 14:22
anna: boze co za cham chcialam sie tylko dowiedziec ci jest zle a ten przedluza zamiast odrazu
napisac co i jak
5 lis 14:35
Inka: A skad niby wiesz ze on jest chamem ?
Znasz go ? Wiesz kim jest ? Jakie ma wyksztalcenie ? Jakie ma poglady ?
5 lis 15:03
Inka: Jestem zmuszona zaczac nauke od poczatku
Ale nawet ja to wiem ze tak nie mozna robic
x2−121= (x+11)(x−11) jesli juz
5 lis 15:10
janek191:
lim (x2 − 121)= +∞
x→ −∞
więc
lim √x2 − 121 = +∞
x→ −∞
5 lis 16:19