Ostrosłup
Tala : Udowodnij że, gdy w ostrosłupie sześciokątnym prawidłowym którego krawędź boczna o długości 2a
jest nachylona do podstawy pod kątem 60,to obliczona objętość wynosi 1,5a3.
5 lis 12:32
Blee:
a ile wynosi krawędź podstawy
5 lis 12:58
Blee:
wiesz
5 lis 12:58
Mila:
Tak.
5 lis 15:00
Eta:
| | 1 | | 6a2√3 | | 3 | |
V= |
| * |
| *a√3= ..= |
| a3 =1,5a3 |
| | 3 | | 4 | | 2 | |
c.n.w
5 lis 20:18
Bleee:
Ojjj... Dziewczyny... To było pytanie do autora, który zniknął zaraz po dodaniu zadania
5 lis 20:47