matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Karol:
IAC|=|CB| |AB| = 5a |AC| =4a Jakie są długości boków? Wyliczyłem kąt przy c ok.78 stopni wg mnie długości a>0 pasują wszystkie, więc nie rozumiem za bardzo tego zadania
5 lis 06:33
Bleee:
Dokładnie tak jest
5 lis 08:11