matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość
Ann:
Liczba x spełnia warunek 5<x<10 wynika stąd że wyrażenie |x−5|+|x−10| jest równe A. 2x−15 B. 2x+5 C. 5 D.−5
4 lis 12:37
ICSP:
|6 − 5| + |6 − 10| = 1 + 4 = 5
4 lis 12:38
Jerzy:
= x − 5 + 10 − x = 5
4 lis 12:44