matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania różniczkowe
anabelle:
Hej. Mam problem z pewnym zadaniem. Mógłby ktoś wyjaśnić? Używając metod macierzowych znajdź rozwiązanie następującego zagadnienia początkowego:
dx
1
dt
= −x
1
+ x
2
dx
2
dt
= −x
1
− x
2
x
1
(0)=1, x
2
(0)=0
4 lis 11:36