matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F. trygonometryczna?
Haaaaaaanka:
W trójkącie prostokątnym ABC przyprostokątne AB i AC maja długosc |AB| = 14, |AC|= 6. Wskaż przybliżoną miarę kąta ACB
13 lut 11:20
driver:
tgα=
14
6
=2,3333 ⇒α=... (z tablic)
15 lut 19:03