matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
janko890:
Podaj kontrprzykład dla stwierdzenia, że każdy ciąg ograniczony jest zbieżny.
3 lis 23:43
Blee:
kontrprzykład: a
n
= (−1)
n
3 lis 23:45
Blee:
b
n
= sin(n)
1
c
n
=
− (−1)
n
n
3 lis 23:46