?
i−4=z
to ja tak
|Z|=√1+16=√17
| √17 | ||
sin δ= | ||
| 17 |
| −4√17 | ||
cosδ = | ||
| 17 |
| √17π | ||
chyba... | ||
| 51 |
| √17π | ||
δ=π− | ||
| 51 |
| √17π | ||
z=√17(COS(π−√17π51)+i sin (π− | ) | |
| 51 |
"niezłe przybliżenie" to brzmi tak mega sarkastyczni Blee, czuję sie winny, może mógłbyś
rozwinąć Twoją myśl, strzelić krótką notkę jak ty byś to zrobił
? Proszę!
| π | ||
U{1}{2] − | dla sinusa | |
| 6 |
| √17 | ||
czyli | to x | |
| 17 |
| √17*π * 2 | |
= mianownik 102 ale skracam z dwójką i mam to co mam? Jakoś coś | |
| 17 * 6 |
na zjęciach więc jakoś sobie trzeba
radzić.
| −1 | −1 | |||
z=√17*(cos(arctg( | )+π)+i sin(arctg( | )+π) ) | ||
| 4 | 4 |
a arctg to jeszcze obcy termin dla mnie@mila ^^ więc chyba
wyluzuje z tym podpunktem
Co do tego skąd ten przykład, no to na liście zadanek przykładowych taki jest =) tutaj zrzut
ekranu:
https://drive.google.com/open?id=1i2l52s_TsyF0cXABs9Azhhtaxmav2and
No to tak ogólnie
dzięki śliczne za pomoc wszystkim ^^ choć nie do końca jestem kontent z
wyniku dyskusji to jednak co nieco zaspokoiłem ciekawość
| 1 | 2 | |||
już nie bardzo. O ile ładniej wygląda | od | . | ||
| √2 | √2 |
| √3 − 1 | ||
Albo | od ... | |
| √3 + 1 |
| 1 | ||
Nie mam pojęcia czym jest teoria ciał ale wiem że mając | chyba warto wyciągnąc | |
| √2 |
ja nauczony pozbywaniem się
pierwiastka z mianownika pomnożyłbym przez jeden całość
| √3−1 | ||
czyli * | uzyskujac 2 w mianowniku i 4−2√3 w liczniku =) | |
| √3−1 |
ja prosty człowiek jc jestem
nie mam pojęcia o czym mówisz =) to bardzo mądre i z miłą
chęcia bym się dowiedział ale wpisując na necie teoria ciał zaczyna się to rozdrabniać
pojawiają się jakieś algorytmy :X no robi się ostro.
| y | ||
tgα= | ||
| x |
ok zapamiętam, nie wiem czy się bedę stosował bo ludzie wokół mnie rzucają się o te
liczby niewymierne w mianowniku ale tutaj postaram się pisać jak leci
@inka spoko
to też jest myśl ^^ dzięki za pomysł jest fajniusio
pomysły są mega, jak
skoncze swoje listy zadan ^^ to wezme na tapetę sprawdzanie tg ^^