matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KĄt Alfa
Haaaaaaanka:
Jeśli kąt ostry α spełnia równanie tgα = 3 ________
√
9
√
13 lut 10:45
Haaaaaaanka:
zle zapisałam , :
√
9
to ten pierwiastek jest jeszcze w jednym pierwiastku i nalezy odp : a) 3 ____
√
3
b) α = 60 c)α = 30 d) α= 45
13 lut 10:47