matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LICZBA ROZW.
Haaaaaaanka:
Liczba rozwiąznań równania x
4
− x
3
− 49x
2
+ 49x = 0
13 lut 10:33
Paulina:
x
3
(x−1)−49x(x−1)=0 (x
3
−49x)(x−1)=0 x(x
2
−49)(x−1)=0 x=0, x
2
−49−−−> x=−7 i x=7 , x=1 zatem są 4 pierwiastki
13 lut 10:40