równania
gosć: Budowa rurociągu ma być podzielona na dwa etapy. Stosunek długości odcinków rurociągu, jaki
planuje się wybudować w tych etaoach wynosi 2:5. Jaką część długości rurociągu planuje się
wybudować w pierwszym etapie? Cały rurociąg ma mieć 350 km długości. Jaką długosć ma mieć
odcinek rurociągu wybudowany w drugim etapie/
3 lis 07:34
Inka : | | 2 | |
1) Planuje sie wykonac w 1 etapie |
| dlugosci |
| | 7 | |
2)
2x+5x=350
7x=350
x=50
5*x=250 km −taka dlugosc bedzie mial rurociag wybudowany w 2 etapie
3 lis 09:47
janek191:
Dokończ
3 lis 09:48