matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
maria3:
Wykazać, że jeśli P(A)=P(B)=1/2, to P(A ∩ B)= P(A’ ∩ B’ ). Proszę o pomoc.
2 lis 21:24
Adamm:
P(A) = P(B') P(A∩B)+P(A∩B') = P(A'∩B')+P(A∩B') P(A∩B) = P(A'∩B')
2 lis 21:29
maria3:
Bardzo dziękuję.
2 lis 21:34