matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
ania:
P(A)=1/3 P(B)=1/4 P(A ∩ B)= 1/6 Obliczyć A' ∩ B'
2 lis 14:18
Blee:
1
2
P(A') = 1 −
=
3
3
1
3
P(B') = 1 −
=
4
4
1
5
P(A' u B') = 1 − P(A n B) = 1 −
=
6
6
I teraz: P(A' u B') = P(A') + P(B') − P(A' n B') wyznaczasz to co masz wyznaczyć Koooniec
2 lis 14:30
ania:
dziekuje
2 lis 14:42