β→→⇒⇔: Rozwiąż nierówność |2x−2|−|x|≥x.
2 lis 13:36
Jerzy:
Rozwiązujesz w przedziałach: (−∞,0) <0,1) (1,+∞)
2 lis 13:41
β→→⇒⇔: zrobilem tak tylko chcialem zobaczyc jak wy to zrobicie bo w ostatnim przedziale wyszlo mi −2≥0
i niewiem co z tym zrobic
2 lis 13:46
β→→⇒⇔: i jaka odpowiedz jest prawidlowa na koncu
2 lis 13:46
Krzysiek60: −2≥0 falsz nie ma rozwiazn w tym przedziale
2 lis 13:48
Jerzy:
−2 ≥ 0 to sprzeczność, a więc brak rozwiązań w tym przedziale.
2 lis 13:49
β→→⇒⇔: wiec odpowiedz to x ∊ ( − ∞ ; 1/2 >?
2 lis 13:51
Krzysiek60:

|2x−2|≥x+|x|
y= |2x−2| czerwony
y= x+|x| niebieski latwo zrobic bo (−
∞ ,0) y=0
od <0 ,
∞) dla x=0 y=0 dla x=1 y=2 dla x=2 y=4
wiec widac ze x∊(−
∞, 0,5>
2 lis 13:56