Liczby zespolone Potęgowanie
Wojtas: Oblicz.Należy skorzystać z Potęgowania liczb zespolonych.
b)4−i/−1+2i
Odpowiedz:−1,2−1,4i
1 lis 19:15
1 lis 19:26
Wojtas: Tak
1 lis 19:28
Wojtas: Taki sposób zapisu
1 lis 19:29
janek191:
Pomnóż licznik i mianownik przez −1 − 2 i
1 lis 19:37
Wojtas: Pomnożyłem wyszło mi 2i
2−7i−4 / 5 / − kreska ułamkowa
1 lis 20:04
janek191:
2 i2 = 2*(−1) = − 2
1 lis 20:06
Wojtas: −6−8i/5
1 lis 20:08
janek191:
Skąd się wzięło 8 i ?
= − 1,2 − 1,4 i
1 lis 20:11
Wojtas: Mój błąd powinno być 7i . Zadanie rozwiązane.Dzięki
1 lis 20:15
PW: Wojas, a skąd wziąłeś wskazówkę "Należy skorzystać z potęgowania liczb zespolonych"? To
dla zmylenia przeciwnika?
1 lis 20:35
Wojtas: Tak
1 lis 20:36
Wojtas: @PW tak
1 lis 20:39