1 | ||
Wiedząc, że lim (n → inf) (1 + | )n = e | |
n |
3n + 1 | ||
Oblicz lim (n → inf) ( | )6n | |
3n + 2 |
3n + 2 − 1 | 1 | |||
Robię tak: | , dalej (1 − | )6n i nie wiem jak to rozpisać. | ||
3n + 2 | 3n + 2 |
1 | −1 | |||
(3n+1)/(3n+2)= 1− | = 1+ | |||
3n+2 | 3n+2 |
−1 | ||
=limn→∞[(1+ | )3n+2](6n/(3n+2) | |
3n+2 |
6n | ||
oblicz granice | i e−1 podnies do tej potegi | |
3n+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |