Rozwiąż układ równań
Problematyk: | ⎧ | A + C = 3 | |
| ⎜ | B + D = 0 | |
| ⎨ | 4A + C = 0 |
|
| ⎩ | 4B + D = 6 | |
Odpowiedzi do tego to:
A = −1; B = 2; C = 4, D = −2;
Jeśli można by było, to małe objaśnienie proszę
1 lis 12:26
Problematyk: Ok rozwiązane.
1 lis 12:30
Jakoś tak : A+C =3 => C=3−A
4A + C = 0
4A + 3−A=0
3A+3=0
A=−1
C=3+1=4
Dla B, D spróbuj sam/sama

Pozdrawiam
1 lis 12:31
Eta:
1/ z 3/ A+C=3
−4A−C=0
−−−−−−−−−−−−−
−3A=3 ⇒ A= −1 to C=4
2/ z 4/ B+D=0
−4B−D= −6
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−3B= −6 ⇒ B=2 to D= −2
i po ptokach
1 lis 12:31