1 | 1 | |||
lim n →∞ ( | )( | ) (drugie wyrażenie to potęga) = | ||
n | n |
1 | 1 | |||
lim n →∞ ( | )( | ) (drugie wyrażenie to potęga) = | ||
nn | n |
1 | ||
lim n →∞ (2n + 3n +5n)( | ) (drugie wyrażenie to potęga) = | |
n |
1 | ||
lim n →∞ (2n2)( | ) (drugie wyrażenie to potęga) = | |
n |
1 | 1 | |||
( | )1/n = | → 0 | ||
nn | n |
1 | 1 | |||
( | )1/n = | → 1 | ||
n | n√n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |