wykaz ze
malina: wykaz ze suma cyfr liczby 216*512 jest równa 7
31 paź 21:48
Krzysiu: oblicz reszte tego przez 9
31 paź 21:51
Blee:
2
16*5
12 = 2
4*(2
12*5
12) = 2
4*(2*5)
12 = 2
4*10
12 = 16*10
12
już dasz radę sama dokończyć
31 paź 21:51
Adamm:
k ma taką samą sumę cyfr co 10k
więc 216*512 ma taką samą sumę cyfr co 24 = 16, czyli 7
31 paź 21:52
Mila:
(216*512)=(212*512)*24=1012*24=1012*16=
=160000..0
1+6=7
31 paź 21:56
Krzysiu: Brawo Mila, skopiowałaś od Blee
31 paź 21:57
Mila:
Już urwałeś się z choinki?
31 paź 22:13
Eta:
Hej
Mila 
Zaraz tego
Krzysia .... zbanujemy!
31 paź 22:18
Mila:
Witaj Eto.
Na razie darujmy mu, może się poprawi? Zacznie rozwiązywać zadania?
31 paź 22:27
pytam:
czyli w takich zadaniach trzeba dojsc do 10cos tam ?
31 paź 22:39
Eta:
tak
31 paź 22:39
pytam:
dziekuje
31 paź 22:40