matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy prawdą jest
sinusik:
czy prawdą jest, że −sin
2
{105}+cos
2
{105}=−p(3}/2
31 paź 15:55
Mila:
√
3
cos
2
(105)−sin
2
(105)=cos(2*105)=cos(210)=cos(180+30)=−cos30=−
2
31 paź 16:08
sinusik:
dziękuję
31 paź 18:18