funkcja kwadratowa
Krzysiek60: Wyznacz f(x+1) wiedzac ze f(x−1)= 2x
2−3x+1
30 paź 22:00
eron: f(x+1)=2x2+5x+3
30 paź 22:04
Krzysiek60: Odpowiedz sie zgadza z ta odpowiedzia z ksiazki
Natomiast napisz jak wyliczyc f(x) bo wtedy wylicze sobie f(x+1)
30 paź 22:07
Eta:
f(x+1)=2x2+5x+3
30 paź 22:07
eron: f(x)=f(x+1)
30 paź 22:08
eron: czyli pod pierwotny trojmian kwadratowy podstaw pod x 'x+1', z tego wyjdzie ci f(x) a nastepnie
wylicz f(x+1)
30 paź 22:09
Krzysiek60: No tak . dziekuje
30 paź 22:11
ICSP: f(x+1) = f(x−1 + 2) = 2(x+2)2 − 3(x+2) + 1 = 2x2 + 5x + 3
30 paź 22:21
Eta:
30 paź 22:25
Krzysiek60: Dziekuje ICSP
Rozumiem .
30 paź 22:29