30 paź 19:28
30 paź 19:34
jc: Wykresem f jest linia śrubowa.
30 paź 19:35
d: tylko nic mi to nie mówi, jak ma wyglądać. mógłby ktoś narysować?
30 paź 19:35
Adamm:
w 4 wymiarze?
Chyba żartujesz
30 paź 19:36
30 paź 19:40
Adamm:
a co wpisujesz
30 paź 19:42
d: N=64;
n=0:1/64:1
k=1000;
pfazowe=0;
puls=(2*pi*k)/N;
y=exp(i*(puls*n+pfazowe));
figure
plot(y);
title('Sinusoida zespolona');
xlabel('Re');
ylabel('Im');
30 paź 19:42
Adamm:
No to trzeba było mówić że zmienna jest rzeczywista
to zwykły okrąg jest, nic nadzwyczajnego
30 paź 19:44
d: czyli twoim zdaniem dobrze wykreśliłem wykres dla zmiennej rzeczywistej?
30 paź 19:45
Adamm:
ten pierwszy jest ok
drugi jest... trochę te punkty są za daleko siebie
30 paź 19:47
d: ok, wielkie dzięki za pomoc
30 paź 19:49
Adamm:
i tak jak mówi jc − wykres by był w 3 wymiarach, i byłaby to linia śrubowa
To jest obraz f (zbiór wartości)
30 paź 19:50