Sekcja gimnastyczna
Krzysiek60: Sredni wiek zawodniczek sekcji gimnastycznej wynosi 11 lat
najstarsza zawodniczka ma 17 lat .Sredni wiek bez najstarszsej jest rowny 10 lat
Ile zawodniczek nalezy do tej sekcji ?
30 paź 15:14
Blee:
średni wiek bez najstarszej nie może być mniejszy niż wiek licząc z nią

Sprawdź treść zadania
30 paź 15:15
Krzysiek60: Witaj.

taka jest dokladnie jak napisalem
Odp 7 zawodniczek
30 paź 15:18
Jerzy:
(S + 17)/x = 11
S/(x − 1) = 10
30 paź 15:38
Blee:
kuźwa ... źle spojrzałem
30 paź 15:40
Krzysiek60: czesc
Jerzy 
Zaraz dokoncze .
30 paź 15:42
Krzysiek60: tutaj wyszlo mi x=7
30 paź 15:58
30 paź 16:09
Jerzy:
Czyli tak,jak miało wyjść.
30 paź 17:01