matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówność wielomianowa
Lpg007:
Rozwiąż nierówność x
3
+x
2
+x−1≥0
30 paź 09:30
Adamm:
Wzory Cardano
30 paź 09:51
Krzysiek60:
x
3
+x
2
+x−1≥0 a=b=c=1 d=−1
−b
2
−3ac
−1−3
4
p=
=
= −
3a
2
3
3
2b
3
−9abc+27a
2
d
34
q=
= −
27a
3
27
zredukowalismy x
3
+x
2
+x−1=0 do postaci
4
34
x
3
−
x−
=0
3
27
q
2
p
3
25
Δ=
+
=
>0
4
27
81
Masz jeden pierwiastek rzeczywisty i dwa zespolone sprzezone Ale to masz na to wzory podstawiaj i licz
30 paź 13:52
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick