lata
Krzysiek60: dziadek i babka maja razem 140lat
Dziedek ma obecnie dwa razy tyle , ile babka miala wtedy,gdy dziadek mial tyle , ile babka ma
teraz
Ile lat ma dziadek a ile babaka
1 zdanie rozumiem ale to co potem to chyba on byl pijany jak to ukladal .
29 paź 18:58
Adamm:
a − dziadek
b − babcia
a+b = 140
a' = b
b' = b−(a−b) = 2b−a
a = 2*b' = 4b−2a
b = 60
a = 80
29 paź 19:05
Krzysiek60: dziekuje

. Musze przemyslec ten jego belkot
29 paź 19:11
Adamm:
Nie martw się. Ja też musiałem kilka razy przeczytać.
29 paź 19:12