Dziedziny funkcji
Carl9: Wyznacz dziedziny poniższych funkcji
a)y=log
4(log
0,25(x−3))
| | 2x | | x2−3x+2 | |
b)y=arcsin |
| +log |
| |
| | 1+x | | 1+x | |
| | x3+x | | x+1 | |
c)y= |
| +arccos(log |
| ) |
| | | | 10 | |
29 paź 12:50
Krzysiek60: O ja pie..... ale was cisna

a) x−3>0
log
0,25(x−3)>0
log
0,25(x−3)>log
0,251
x−3<1
rozwiaz te dwie nierownosci
29 paź 12:54
Carl9: A jakieś wskazówki do pozostałych przekładów?
29 paź 15:20
Krzysiek60: Do zadania nr b)
29 paź 16:40
uwaga uwaga:
yhm a 1+ x ≠ 0 to już nie ?
29 paź 16:44
Krzysiek60: To jest student wiec nawet nie smialem przypuszczac ze on przy rozwiazywaniu tej nierownosci
podwojnej o tym zapomnie
29 paź 17:03
uwaga uwaga:
na studiach bawia sie w dziedzine ?
29 paź 17:05
Krzysiek60: tak w roznych dziedzinach
Ale to moze lepiej. Niech sie teraz bawia , niz pozniej maja sie bawic w rzadzie
29 paź 17:15