matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole obszaru
adxs:
Polecenie wymaga policzenia pola okręgu i odjęcia od niego pola prostokąta, wiedząc, że: − Kąt AOD = 50
o
= α − a = 1
28 paź 23:22
janek191:
Pole okręgu jest równe 0
!
29 paź 22:11
Eta:
Pole
koła
r=1 |AC|=d=2
1
P(ABCD)=
*d*d*sin50
o
=.... sin50
o
−−− odczytaj z tablic
2
P(koła) = πr
2
= π P
k
−P▭=.........................
29 paź 23:08