Wartość wyrażenia
Paulaa: Oblicz wartość wyrażenia: √1712+√53+√1712−√53
jak sie za to zabrac?
28 paź 22:50
Eta:
Napisz to porządnie bo nic tu nie widać
28 paź 22:54
Eta:

tak ma być?
28 paź 23:04
Paulaa: Tak
28 paź 23:10
Paulaa: Probowalam lepiej zapisac, ale ten glowny pierwiastek nie chcial mi zalapac calego wyrazenia i
nie wiedzialam juz jak to pociagnac
28 paź 23:11
Eta:
| 17 | | √5 | | 17 | | √5 | | 17 | | 5 | |
| + |
| + |
| − |
| +2√( |
| )2− |
| =x2 , x>0 |
| 12 | | √3 | | 12 | | √3 | | 12 | | 3 | |
x
2= 4 i x>0 to x=2
wartość tego wyrażenia jest równa
2
28 paź 23:11
Paulaa: dziekuje
28 paź 23:15