matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Dzida:
Obliczy mi ktoś pochodną i rozpisze? f(x)=x
√
x
+4
28 paź 22:08
Krzysiek60:
x*
√
x
= x*x
1/2
= x
3/2
a teraz dalej Ty
28 paź 22:11
Mila:
y=x*x
1/2
+4 y=x
3/2
+4
3
y'=
*x
(3/2−1)
2
3
y'=
*
√
x
2
28 paź 22:12