Proszę o pomoc.
dab: W jaki sposób można zaznaczyć w układzie współrzędnych pierwiastek stopnia drugiego z dowolnej
liczby.
28 paź 22:04
Krzysiek60: Mozesz sobie pokombinowac
np √2 to przekatna kwadratu o boku 1
28 paź 22:05
Krzysiek60: √3 − to wysokosc trojkata rownobocznego o boku 2
28 paź 22:20
Adamm:
Zespolone?
29 paź 06:31
Jolanta: np 12+12=c2 na osiach x=1 y=1 rysujesz trojkąt prostokątny
2=c2 kąt 900 w P(0.0)
c=√2 przeciwprostokątna
12+22=c2 na osiach x=1 y=2
przeciwprostokątna trójkąta p[5}
29 paź 08:46
Jolanta: √3
(√2)2+12=c2
2+1=c2
c=√3
rysujesz trójkat prostokątny na tak jak w przykładzie pierwszym,na nim drugi trojkąt
jeden bok √2 drugi =1
29 paź 08:53