Usuń niewymierność z mianownika
xd: Nie mam pojęcia jak to rozwiązać to zadanie, blokuje mnie, a mam wiele innych do zrobienia.
Pomoże ktoś?
1/(2+3√2+3√4)
28 paź 21:54
jc:
(2+3√2+3√4)(2−√4)=2
28 paź 22:07
xd: 2−√4=0
28 paź 22:26
28 paź 22:44
Krzysiek60: masz schemat i ja zapisalbym sobie ze 2= 3√8
czy jestes na kierunku nauczycielskim?
28 paź 22:51
Mila:
(2−
3√4)*(2+
3√2+
3√4)=
=4+2
3√2+2
3√4−2
3√4−
3√8−
3√16=
=4+2
3√2−2−2
3√2=2
zatem:
| 1 | | (2−3√4) | |
| * |
| = |
| (2+3√2+3√4) | | (2−3√4) | |
28 paź 22:53
Krzysiek60: Dobry wieczor
Milu 
Konczy mi sie na koniec miesiaca umowa o prace
Nie wiem czy mi przedluzy .Mam nadzieje ze tak .
28 paź 23:02
xd: Umm, rozumiem, dziękuje. Czyli kolega miał racje, ale literówkę trzasnął.
Emmm, informatyka, to było z repetytorium. Zdjęcia całkiem możliwe że pomocne,
zweryfikuje jutro (w sumie to dziś xd) czy umiem zastosować w praktyce.
29 paź 00:12