matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kasia:
https://pl-static.z-dn.net/files/d21/f1428fdf6f4511258de0b617f4b465ed.jpg
Ktoś pomoże?
28 paź 21:16
a7:
tdt
=|
√
3+4x
=t 3+4x=t
2
4dx=2tdt dx=
|
2
1
1
=∫1/2t
2
*tdt=∫
dt=
ln|t|+C
2t
2
?
29 paź 00:01