matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niewymierność
duduś:
16
16
3
4096
=
=
=2048
3
√
2
(
3
√
2
)
3
2
dobrze to jest?
28 paź 18:01
janek191:
Źle
!
28 paź 18:03
the foxi:
16
16
3
≠
3
√
2
3
√
2
3
ale
16
16
3
=(
)
1/3
3
√
2
3
√
2
3
ostateczny wynik to 2048
1/3
28 paź 18:03
janek191:
Pomnóż licznik i mianownik przez
3
√
4
28 paź 18:03
duduś:
ajajaj, dzieki
28 paź 18:06
Mila:
źle!
16
16
3
√
4
=
*
=
3
√
2
3
√
2
3
√
4
16*
3
√
4
=
=
3
√
8
16
3
√
4
=
=8
3
√
4
2
28 paź 18:06