Sprawdzić, czy f : X → Y jest funkcją
babuszka: 1)X=Y=R. y=f(x)⇔x2=y2
2)X=Y=R, y=f(x)⇔x3=y3
3)X=Y=R, y=f(x)⇔√x=√y
4)X=Y=R, y=f(x)⇔x=ctgy
5)X=Y=R, y=f(x)⇔x=cosy
6)X=<−1,1>, Y=<π,2π>, y=f(x)⇔x=cosy
28 paź 15:46
Adamm:
chyba polecenie ma być
"sprawdzić czy f⊂XxY jest funkcją"
28 paź 15:52
babuszka: "czy f : X → Y jest funkcją, jeśli:"
28 paź 16:00
babuszka:
28 paź 16:01
Adamm:
f: X→Y <− znaczy że to już jest funkcja
tak zapisać nie możemy
28 paź 16:16
babuszka: Kurczę, nie ja pisałam polecenie, a prowadzący
28 paź 19:41
Adamm: Proponuję się z nim w tej sprawie skontaktować
28 paź 19:51
babuszka: Dobrze, dziękuję.
28 paź 19:57