matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz
wykaze:
Czworokąt ABCD jest równoległobokiem. Przyjmij oznaczenia jak na rysunku obok i wykaż, że P
ΔABS
=P
ΔBSC
28 paź 13:34
Eta:
f*h
f*h
P(ABS)=
i P(BSC)=
2
2
wniosek: ...........
28 paź 14:07