matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz gęstość mosiądzu.
@Marta@:
Krzyś umieścił mosiężny posążek o wadze 430g w menzurce z wodą.Poziom wody podniósł się o 50 cm3.Oblicz gęstość mosiądzu. Tylko proszę o obliczenia.
12 lut 17:25
fruu:
d=
m
V
d=
430
50
=8,6 g/cm
3
12 lut 17:39